Måste mitt barn vara smutsigt? | Emma Burgos

Emma Burgos

Annons

Måste mitt barn vara smutsigt?

Idag hade jag en diskussion med en person om huruvida barn “ska” vara smutsiga eller inte.

Personen jag pratade med har barn och för denne gör det absolut inget att barnet är smutsigt (speciellt efter mat och lek) och att det hör till och att barn ska vara smutsiga.

Jag håller inte alls med. Absolut kan Luna bli smutsig efter mat och lek men då byter jag kläder på henne. Jag vill att hon ska se hel och ren ut, jag tycker att det ser väldigt ovårdat ut med barn som springer omkring smutsiga om munnen och kläderna och det skulle Luna aldrig få göra. Men tydligen är det inte okej att tycka på detta viset. Speciellt när hon börjar förskolan. Jag förstår att hon kommer bli smutsig när hon är där men för mig är det en självklarhet att byta kläder på henne när vi kommer hem då eller om vi ska iväg någon annanstans.

Jag har sett detta i olika mammagrupper på Facebook också. Det verkar verkligen vara delade meningar om ämnet.

Men om jag står fast vid att jag tycker det ser ovårdat ut och så vill jag inte ha min dotter. Jag kommer alltid att byta på henne och kommer alltid se till att hon är hel och ren. Det är viktigt för mig, sedan får andra göra hur de vill. Men jag har ingen lust att bli utskrattad eller uppläxad för att jag inte gillar smuts, varken på mig, i mitt hem eller på mitt barn.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mandy

    jaa, inte bara för att se hel o ren ut tänker jag utan också för att jag tänker att det inte är skönt heller för barnet att gå runt i smutsiga kläder. det tycker man ju själv inte känns bra.

Annons
stats